Kamis, 12 November 2015

Top 5 Herba Tingkatkan Kekebalan

Top 5 Herba Tingkatkan Kekebalan

Menggunakan herba untuk kekal sihat menjadi keutamaan sebagai kejatuhan dan pendekatan musim sejuk.

Mengekalkan sistem imun yang kuat adalah salah satu cara terbaik untuk kekal sihat. Apabila hits musim sejuk dan selesema, anda ingin mempunyai produk semula jadi di sebelah anda untuk melawan jangkitan. Herba bekerja dengan berkesan, terutamanya apabila diambil sebagai pencegahan a.

Herba boleh diambil secara tunggal tetapi sering bekerja lebih baik secara sinergi, atau diambil dengan herba lain sebagai sebahagian daripada formula.

Herba khusus untuk sistem imun akan bekerja pada mengaktifkan sel-sel imun badan yang melawan jangkitan untuk membantu ia kekal sihat.

Herba meningkatkan imun sering salah satu atau gabungan daripada yang berikut - anti-oksidan, anti-virus dan anti-kulat.

Terdapat 5 herba utama anda perlu mengambil untuk meningkatkan imuniti. Ini adalah ekstrak daun zaitun, Elderberry, Echinacea, Neem Daun dan Goldenseal.

Daun zaitun yang semakin dikenali sebagai anti-oksidan untuk menangkis virus. Daun, yang berasal dari pokok zaitun, membantu untuk menghapuskan radikal bebas yang menyerang sel-sel dan tisu-tisu badan. Ekstrak daun zaitun juga menyediakan tubuh dengan lebih banyak tenaga, dan ini adalah berguna apabila melawan selesema atau flu.

Elderberry (juga dikenali sebagai Sambuca) terkenal dengan meningkatkan sistem imun dengan bioflavonoids. Ini bioflavonoids dan protein lain dalam jus memusnahkan keupayaan virus sejuk dan selesema menjangkiti sel-sel.

Echinacea merupakan herba yang mempunyai reputasi untuk meningkatkan sistem imun. Herba ini merangsang aktiviti sel-sel imun tertentu yang bertanggungjawab melawan jangkitan. Jadi Echinacea menjadikan sel-sel badan sendiri imun yang lebih cekap dengan menyerang virus, bakteria dan sel-sel yang tidak normal yang lain. Ia sesuai diambil sebagai herba pencegahan.

Pokok neem, atau lebih khusus kulit pokok, yang dikenali untuk beberapa sebatian yang berkesan untuk mengawal selia fungsi sistem imun. Ia terkenal sebagai herba anti-virus dan anti-kulat.

Akhir sekali, Goldenseal melawan selesema dan selesema kerana ia memberi kesan kepada membran mukus dan boleh menjadi sangat berkesan dalam menjaganya agar tetap mengalir dan mengelakkan jangkitan bakteria daripada menetapkan masuk.

Herba ini boleh digunakan secara tunggal walaupun mereka lebih kuat diambil bersama-sama. Herba boleh diambil dalam bentuk teh (walaupun tidak digalakkan untuk daun zaitun atau goldenseal yang mempunyai rasa yang kuat), dalam tinctures atau dalam kapsul.

Kapsul adalah salah satu cara yang paling mudah untuk mengambil herba dan ini memasuki aliran darah badan agak cepat untuk bermula pada meningkatkan sistem imun.

Apabila mengambil herba, ia adalah penting untuk mengetahui sama ada terdapat apa-apa kesan sampingan, jika herba yang berkenaan akan mempunyai tanda-tanda balas dengan ubat-ubatan atau jika seorang wanita hamil atau menyusu boleh membawa mereka.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar