Kamis, 12 November 2015

Penjagaan geriatrik Menggunakan Teknik Chiropractic

Penjagaan geriatrik Menggunakan Teknik Chiropractic

Penjagaan kiropraktik untuk warga emas adalah khusus dibuat untuk memenuhi keperluan individu. Ia menghadiri kepada kesihatan umum pesakit, dan juga syarat-syarat tertentu yang mungkin memerlukan penjagaan khusus dikekalkan. Warga emas yang berada dalam keadaan sihat umum mungkin mengalami rangsangan ketara kepada kesihatan mereka dengan menerima teknik melegakan kesakitan yang bertujuan untuk membantu mereka kembali ke gaya hidup normal mereka. Dan walaupun dalam kes-kes di mana pesakit yang ditimpa keadaan yang kronik atau teruk, penjagaan kiropraktik berkualiti boleh memberikan peningkatan yang ketara distressingng gejala. Walau bagaimanapun, kes mereka ini boleh memerlukan kesabaran lebih dengan keputusan rawatan.

Biasanya, warga tua menjalani rawatan kiropraktik menerima rawatan manual dalam bentuk terapi akhiran-gangguan, manipulasi tulang belakang, mobilisasi, dan lembut urut tisu lembut. Teknik yang tertentu, bilangan dan kekerapan rawatan yang diperlukan, serta kuasa permohonan itu kepada struktur tulang belakang bergantung kepada keadaan pesakit fizikal, umur, dan penilaian chiropractor sendiri kes pesakit.

Apa Pakar Katakanlah tentang Chiropractic Care
Pakar-pakar telah melihat peranan penjagaan kiropraktik boleh bermain dalam promosi kesihatan dan pencegahan penyakit. Tawaran penjagaan kiropraktik ini gaya holistik amalan dianggap sangat bermanfaat untuk pesakit penjagaan geriatrik. Ini kerana khidmat kiropraktik adalah selamat dan diketahui bergantung kepada kepuasan pelanggan.

Dalam satu kajian, pesakit tua menerima kualiti penjagaan kiropraktik untuk penyakit yang asal neuromusculoskeletal (terutamanya rendah sakit belakang dan leher) melaporkan kepuasan yang sangat tinggi. Prosedur yang termasuk pelarasan kiropraktik dan manipulasi, sebagai tambahan kepada terapi sokongan dan pendidikan. Keputusan pesakit dilaporkan termasuk peningkatan fungsi penting dan pengurangan rasa sakit.

Sekiranya pesakit jagaan yang diuruskan, penyedia penjagaan kesihatan sering tidak dapat menghabiskan masa yang cukup dengan pesakit membincangkan kaedah pencegahan kesihatan. Sifat penjagaan kiropraktik adalah bahawa hubungan pesakit-doktor yang kuat ditubuhkan. Kesihatan dan gaya hidup pertimbangan memikirkan jelas dalam penjagaan kiropraktik, dan dibincangkan secara berkesan dengan pesakit kiropraktik.

Banyak teknik kiropraktik ditawarkan sebagai ganti selamat untuk pembedahan dan ubat-ubatan untuk menangani penyakit otot pada pesakit yang lebih tua. Selain manipulasi tulang belakang, doktor kiropraktik boleh mencadangkan latihan khusus kepada keadaan yang dihadapi. Latihan mempunyai peranan dalam mempromosikan penyelenggaraan otot yang sihat, fleksibiliti, daya tahan, dan pergerakan sendi. Apabila seimbang dengan tempoh rehat yang sesuai, ia membantu untuk mengurangkan aktif bersama keradangan, keletihan, dan kesakitan.

Pemakanan juga ditunjukkan untuk mengawal keradangan, dan juga boleh menyekat perkembangan pelbagai penyakit. Doktor kiropraktik dilatih untuk menawarkan program senaman yang betul dan memberi panduan pemakanan.

Apa Chiropractic Care Dapat menawarkan:
• Melegakan kesakitan yang meminta salah untuk meneruskan gaya hidup aktif
• Pelepasan Sakit yang membantu seseorang untuk meneruskan gaya hidup aktif
• melegakan kesakitan sederhana yang membantu satu resume dengan aktiviti-aktiviti tertentu
• digagalkan perkembangan keadaan dalam hal keadaan degeneratif maju

Perbezaan antara keputusan yang dijangkakan adalah disebabkan oleh pelbagai jenis keadaan yang dihadapi dan tahap di mana mereka didapati apabila pesakit pertama menjalani rawatan kiropraktik. Apabila pesakit sudah mengalami kemerosotan ketara, mempunyai gaya hidup yang tidak aktif, dan / atau mempunyai masalah kesihatan yang serius, matlamat rawatan melambangkan keputusan rawatan yang lebih sederhana.

Sejak kehadiran isu-isu kesihatan tambahan boleh melambatkan kemajuan yang boleh dicapai dengan penjagaan kiropraktik, matlamat rawatan perlu realistik. Walau bagaimanapun, pesakit semua syarat yang mendapat manfaat daripada keupayaan untuk memberi kesan positif proses degenerasi, dengan ketara melambatkan kadar di mana gejala keadaan yang lebih teruk. Selepas pemeriksaan yang menyeluruh oleh doktor kiropraktik, anda akan menerima penjelasan individu keputusan rawatan yang dijangkakan.

Hubungi Doktor Chiropractic
Kiropraktor adalah kedudukan yang baik untuk menyediakan penilaian kesihatan dan diagnosis, promosi kesihatan, dan beberapa perkhidmatan penjagaan utama kepada warga tua. Penjagaan kiropraktik menawarkan, cara holistik bukan invasif untuk menggalakkan kesihatan keseluruhan dan menguruskan pelbagai keadaan, mengurangkan pergantungan kepada ubat-ubatan kuat.

Untuk penilaian kes individu anda, hubungi doktor kiropraktik. Anda pasti akan mendapat manfaat daripada pilihan-pilihan rawatan yang sedia. Bersama-sama dengan memenuhi keperluan anda melalui amali manipulasi, penjagaan kiropraktik boleh menyesuaikan program senaman yang betul untuk kes anda, dan menawarkan pemakanan menyeluruh dan nasihat tambahan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar