Kamis, 12 November 2015

Bagaimana untuk mengelakkan pembekuan darah Walaupun Terbang

Bagaimana untuk mengelakkan pembekuan darah Walaupun Terbang

Jika anda seorang penumpang kerap dan mengambil penerbangan daripada 4 jam atau lebih lama anda boleh meningkatkan risiko anda mendapat darah beku. Tetapi tidak takut, anda boleh mengurangkan risiko anda mendapat darah beku dengan mengikuti beberapa teknik yang saya akan bercakap tentang. Semua yang anda perlu ruang untuk berjalan, latihan pergelangan kaki, senaman kaki, dan latihan lutut.

Salah satu cara yang paling biasa untuk mencegah pembekuan darah daripada membangunkan adalah untuk berjalan atas dan ke bawah lorong dan cuba untuk bergerak sebanyak mungkin, juga mencari tempat di mana anda boleh berdiri untuk seketika. Pastikan bahawa anda tidak menyekat jalan orang-orang yang ada.

Satu lagi perkara yang perlu anda lakukan adalah untuk mengambil kasut anda dan bergerak kaki anda di sekitar, hal bergoyang anda flex jari kaki dan pergelangan kaki anda kira-kira setiap jam atau lebih.

Walaupun anda duduk, ia adalah satu idea yang hebat untuk mengangkat kaki kamu dari tanah dan twist kaki anda mengikut arah jam selama kira-kira lima belas saat dan kemudian ke arah lawan jam untuk kali kedua lagi lima belas. Ini perlu dilakukan dalam set tiga setiap dua jam atau lebih.

Menyimpan tumit anda di atas lantai dan mengangkat jari kaki anda setinggi mungkin merupakan satu lagi cara yang baik untuk merangsang aliran darah. Selepas jari kaki anda turun mengangkat tumit anda setinggi mungkin sambil jari kaki anda tinggal dibumikan di atas lantai. Setiap lif ini harus diadakan selama tiga puluh saat dan juga perlu dilakukan dalam set bertiga setiap dua jam atau lebih.

Maka cara terakhir untuk mengelakkan pembekuan darah adalah untuk membengkokkan lutut anda dan angkat kaki anda ketika memerah otot paha anda. Mengangkat setiap kaki kira-kira dua puluh kali dan melakukan ini setiap dua jam.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar