Kamis, 12 November 2015

Bunga pati - A Laluan ke Berlangsung

Bunga pati - A Laluan ke Berlangsung

'Adakah ia seperti aromaterapi? Saya sentiasa bertanya apabila saya mengatakan bahawa saya bekerja dengan pati bunga. Jawapannya adalah 'tidak'. Pati bunga juga tidak suka homeopati.

Pati bunga diperbuat daripada inti bertenaga dan getaran bunga ditangkap di dalam air. Kebanyakan pati dibuat oleh bunga terapung di dalam semangkuk air di bawah sinar matahari, tetapi beberapa pembuat dasarnya memilih untuk tidak merosakkan bunga dan membuat penyelesaian dengan membawa air dan bunga rapat untuk tempoh waktu, membenarkan bunga untuk memberi tenaga kepada air yang .

Walaupun terdapat duluan bersejarah, contoh-contoh baru-baru ini pertama pati bunga adalah remedi bunga Bach, terkenal dicipta dari bunga liar di abad ke-20 pertengahan oleh pakar perubatan British, Dr Bach. Dr Bach intuitif memahami sifat-sifat bunga-bunga dan juga 'doktrin tandatangan': cara di mana sifat-sifat fizikal tumbuhan dan bunga yang melambangkan tindakan semula jadi sebagai ubat.

Sejak penciptaan daripada 38 remedi bunga Bach dan kombinasi yang digunakan secara meluas untuk negeri-kejutan dan krisis, yang dikenali sebagai Bach 'menyelamat ubat', dunia pati bunga telah diwujudkan. Ia dihasilkan di seluruh dunia, dari setiap jenis bunga, sayur-sayuran, orkid dan pokok. Kualiti yang mereka adalah lembut maka katakanlah mendalam ke pusat rohani kita. Ramai daripada mereka mempunyai kesan fizikal sebenar tetapi undang-undang sering melarang mana-mana tuntutan. Yang paling penting, pati memberi sokongan emosi dan tangga ke wilayah baru.

Dari masa ke masa, pati telah diwujudkan yang menggerakkan kita emosi, dengan, contohnya, Australia Bush Bunga pati menyediakan pelbagai kuat penyembuhan sumber. Salah satu kegemaran saya ialah Bottlebrush, yang boleh dipercayai untuk menyapu keluar pemikiran lama dan membawa perubahan.

Semakin, pati yang lebih baru tidak ubat tetapi sumber untuk pertumbuhan rohani dan kesedaran. Hidup Tree Orchid Pati, yang dihasilkan di Isle of Gigha di Scotland, mempunyai kualiti yang cantik dan menaikkan semangat The orkid Paphiopedilum Armeni putih digunakan untuk membuat Purity intipati jantung yang kualiti yang merangkumi pemahaman bahawa ada masa yang cukup untuk melakukan apa-apa. Ini sudah tentu telah membantu saya untuk berehat di bawah tekanan dan bertindak lebih anggun di dunia.

Saya boleh berhujah kes bagi keberkesanan pati bunga yang digunakan untuk merawat haiwan serta rakyat dengan berkesan dan digunakan di hospital-hospital di beberapa bahagian dunia.

Walau bagaimanapun, saya hanya ingin menggesa sesiapa yang mempunyai fikiran yang terbuka untuk menyiasat sendiri dan cuba apa sahaja pati anda telah disediakan untuk - dengan nama, dengan bunga atau gambar. Ini campuran indah adalah sumber yang besar yang bersifat menawarkan kita, untuk menyembuhkan dan memulihkan semula dan menyediakan segala kualiti yang kita boleh gunakan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar