Kamis, 12 November 2015

Cara Mengurangkan Berpeluh berlebihan

Cara Mengurangkan Berpeluh berlebihan

Peluh berlebihan, yang ditakrifkan dalam istilah perubatan sebagai hiperhidrosis, adalah suatu keadaan yang tulah berjuta-juta orang di seluruh dunia. Ia adalah disebabkan terutamanya oleh terlalu aktif Sistem Saraf sistematik dan ini seterusnya menyebabkan kelenjar peluh pada kulit untuk mengeluarkan peluh yang berlebihan.

Pertama, berpeluh adalah fungsi badan sempurna biasa dan penting yang perlu untuk mengekalkan suhu optimum di dalam badan. Walau bagaimanapun, apabila berpeluh ini menjadi nyata berlebihan, ia boleh menjadi masalah.

Terdapat beberapa bahagian yang sangat biasa badan yang hiperhidrosis boleh berlaku dalam. Tapak tangan (palmar), tapak kaki (plantar), muka (wajah), dan ketiak (axillary) adalah semua kawasan perkara biasa. Beberapa kawasan, sebagai contoh tapak tangan, boleh menjadi begitu buruk bahawa peluh boleh dilihat dilihat "titisan" luar mereka. Tetapi tidak ada keperluan untuk itu untuk mendapatkan buruk ini.

Di sini adalah atas 3 cara untuk mengurangkan peluh berlebihan;

1. Minum banyak air - Oleh kerana format peluh (cecair) dan warna (lutsinar), banyak pemikiran bahawa minum lebih banyak air hanya akan membuat program mereka lebih teruk. Mereka tidak boleh lebih jauh dari kebenaran! Dengan minum air kurang, anda sebenarnya boleh menjadi bertambah buruk. Tubuh menggunakan air untuk mengawal suhu dalaman badan, yang bermaksud ia perlu menggunakan peluh kurang untuk mengekalkan suhu optimum.

2. Kurangkan berat badan - Jika anda membawa beberapa pound tambahan maka tubuh anda akan perlu bekerja lebih keras untuk bergerak sendiri di sekitar, dan kerja tambahan ini akan menyebabkan kenaikan suhu badan. Tambahan pula, ia bertindak sebagai penebat, yang hanya meningkatkan suhu badan-badan 'lebih.

3. Kurangkan pengambilan kafein - Kopi dan soda yang mengandungi tahap kafein yang bertindak untuk meningkatkan kadar hati dan seperti rantai-reaksi, meningkatkan suhu badan. Jika anda perlu minum kopi atau soda, memilih pilihan bebas Kafeina, badan anda akan terima kasih.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar