Kamis, 12 November 2015

Ortopedik dan Anda: Mencegah Apa yang Anda Boleh

Ortopedik dan Anda: Mencegah Apa yang Anda Boleh

Terdapat tidak banyak yang boleh anda lakukan jika anda jatuh turun tangga dan patah kaki atau jika anda telah terlibat dalam kemalangan kereta, tetapi pakar ortopedik di seluruh negara menegaskan bahawa banyak keadaan mereka melayan paling sering sepenuhnya dicegah. Berikut adalah gambaran keseluruhan cepat tiga masalah ini bersama-sama dengan langkah-langkah yang boleh diambil untuk memastikan anda tidak berakhir di hospital.

Kembali strain: Kami semua melakukannya pada satu masa atau yang lain cuba untuk bermain Superman dengan membantu rakan yang bergerak hanya untuk bangun pada waktu pagi dengan sakit belakang yang dahsyat! Jenis-jenis kecederaan yang menyakitkan dipanggil tekanan lumbar dan mereka sangat mudah untuk mengelakkan. Hanya mengangkat objek berat dengan membengkokkan lutut anda sambil menjaga belakang anda lurus. Dan jangan sekali-kali mengangkat apa-apa berat bahawa anda tidak mempunyai mengangkat perniagaan jika anda tidak cukup kuat!

Air mata ACL: Jenis kecederaan menyimpan ortopedik jabatan melompat (bergurau) dan ia menimpa atlet semua peringkat umur jika mereka tidak berhati-hati. ACL ini merupakan salah satu daripada empat ligamen utama yang berkaitan dengan lutut dan air mata yang secara umumnya memerlukan bulan pemulihan. Cara terbaik untuk mengelakkan kecederaan ini adalah melalui amalan yang betul teknik regangan sebelum dan selepas bersenam.

Bunions: Satu keputusan bunion dari peralihan secara beransur-ansur daripada penjajaran struktur tulang sepanjang depan kaki. Ia sering digambarkan sebagai "benjolan" di sebelah ibu jari kaki dan adalah satu keadaan yang sangat menyakitkan yang membuat berjalan sukar. Mereka adalah yang paling biasa di kalangan wanita kerana wanita suka memakai kasut constrictive: punca utama bunions! Tuan-tuan, sudah tiba masanya untuk mengorbankan fesyen untuk kesihatan. Elakkan memakai kasut yang picit sekitar kawasan kaki, kasut yang tidak sesuai dengan betul, dan - ya - kasut tumit tinggi. Jika kaki anda terdedah kepada pembentukan bunion, bersenam akal yang baik dan selebihnya mudah alih adalah bernilai harga fesyen.

Tidak semua keadaan yang berkaitan dengan ortopedik boleh dielakkan, sudah tentu, tetapi kebanyakan dari mereka adalah. Mengambil langkah-langkah pencegahan yang bijak apabila mungkin adalah perkara yang bijak untuk dilakukan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar