Kamis, 12 November 2015

Hentikan memikul Sakit anda

Hentikan memikul Sakit anda

Satu perbezaan yang ketara perubatan Barat dengan perubatan semula jadi dan alternatif adalah bahawa ia tidak mengiktiraf hubungan bagi setiap bahagian badan dengan keseluruhannya. Jika seseorang merasa sakit untuk bahagian tertentu badan mereka, kemudian sakit itu diasingkan bagi bahagian badan. Perubatan alternatif dan tradisional mengakui bahawa segala-galanya yang berkaitan.

Yoga bermula sebagai amalan rohani India lebih daripada 5,000 tahun yang lalu. Selepas itu, ia telah menjadi satu sistem penyembuhan dan latihan pernafasan senaman melaksanakan, mengekalkan kedudukan fizikal, dan juga meditasi.

Senaman yoga dapat membantu pengamal berurusan dengan pelbagai jenis kesakitan, seperti sakit otot. Satu sakit otot biasa adalah sakit bahu. Senaman yoga membantu dalam toning otot seperti otot di tangan (bisep, triceps dan berbentuk delta) dan belakang (paralelogram, levator, trapezius dan latissimus dorsi) untuk membina kekuatan dan akhirnya bebas daripada kesakitan. Terapi yoga dan latihan juga boleh membantu dalam masalah seperti scoliosis, pergelangan kaki pronated, bungkuk (kyphosis), dan swayback (lordosis).

Terdapat kedudukan yang berbeza yang boleh dilakukan di rumah yang akan membantu membangunkan otot ini. Contoh kedudukan yoga adalah papan, sampingan papan menimbulkan dan lumba-lumba. Persembahan jawatan-jawatan ini kerap pasti akan membuat perbezaan.

Selain daripada ini, empat Daphne menimbulkan, juga dikenali sebagai chaturanga dandasana, adalah salah satu senaman yang akan memaksimumkan otot bahu. The pose empat Daphne adalah sama seperti push-up. Ia juga akan membangunkan pergelangan tangan, lengan dan otot abdomen. Terdapat beberapa gaya yoga yang memerlukan chaturanga untuk diulangi untuk beberapa kali. Terdapat beberapa pengamal yoga yang akan mengatakan bahawa apabila melakukan yoga sukar menimbulkan, kesakitan akan hilang.

Terapi yoga struktur boleh digunakan untuk melegakan sakit bahu. Dalam terapi ini, punca-punca kesakitan ditangani dan bukan sahaja gejala-gejala. Rasa tidak selesa dan sakit boleh disebabkan oleh cara badan bergerak, pembangunan manusia atau tekanan dalam persekitaran seseorang.

Dengan senaman yoga yang berbeza dan gaya, memilih gaya tertentu untuk membantu anda berurusan dengan sakit bahu anda mungkin agak mengelirukan. Walau bagaimanapun, anda akan dapat menentukan apa yang akan bekerja untuk sakit anda dengan memahami senaman yoga yang berbeza dan faedah-faedahnya.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar