Kamis, 12 November 2015

A Chiropractor Profesional Boleh Membantu Menurunkan Tekanan Darah Anda

A Chiropractor Profesional Boleh Membantu Menurunkan Tekanan Darah Anda

A chiropractor yang dilesenkan boleh menyediakan anda dengan rawatan perubatan yang diperlukan jika anda ingin menurunkan tekanan darah anda. Campur tangan perubatan alternatif baru muncul untuk menjadi pilihan yang berdaya maju untuk rawatan tekanan darah tinggi. Penjagaan kiropraktik khusus mengharmonikan sistem semula jadi dalam badan kita. Ini dicapai apabila chiropractor profesional menjajarkan semula tulang tulang belakang dan melegakan kesesakan dan tekanan dalam sistem saraf kita. Pelarasan kiropraktik membantu mengurangkan tindak balas fisiologi terhadap tekanan oleh sistem badan kita dan memulihkan prestasi yang optimum dan fungsi badan kita. Ini campur tangan perubatan juga membantu badan kita untuk menyembuhkan dan pulih dengan cepat. A chiropractor berlesen dan berpengalaman berkesan boleh menyediakan pelarasan kiropraktik diperlukan untuk membantu anda mengekalkan tekanan darah yang normal.

Penjagaan kiropraktik dan Sistem Saraf

Sistem saraf kami membolehkan fisiologi dalaman badan kita untuk menyesuaikan diri dengan tuntutan dan tekanan persekitaran luaran. Tengkorak dan tulang belakang kita melindungi sistem saraf kita. Mereka juga menanggung beban tekanan yang konsisten berkaitan graviti. Apabila kedua-tekanan daripada persekitaran luaran menjadi terlalu sengit, integriti struktur tunjang dikompromi dan boleh membawa kepada campur tangan dalam sistem saraf badan kita. Inilah yang chiropractor anda merujuk kepada sebagai subluxation. Keadaan perubatan dicirikan oleh ketidakseimbangan dalam sistem saraf yang akhirnya membawa kepada dominasi bersimpati. Apabila subluxation membangun, lebih hormon tekanan yang dirembeskan oleh badan. Ini akhirnya akan mencetuskan keradangan dan memberi kesan negatif kepada nada saluran darah.

Keadaan buruk boleh mencetuskan tekanan darah tinggi. Penjagaan kiropraktik sesuai diberikan kepada individu hipertensi boleh mengeluarkan subluxation dan mengembalikan keseimbangan dalam sistem saraf dan perubahan ini akan membantu badan kita stabil dan pulih lebih cepat.

Pelarasan Kiropraktik khas yang Sasar Wilayah serviks Upper

Dalam satu kajian baru-baru ini klinikal yang dilakukan oleh University of Chicago, keputusan menunjukkan bahawa penjagaan khas kiropraktik yang mensasarkan bahagian atas kawasan serviks berkesan boleh menurunkan tekanan darah. Kesan daripada pelarasan kiropraktik ini adalah sama dengan kesan yang diperolehi oleh pesakit yang menjalani program ubat 2-darah tinggi. Kajian klinikal juga menunjukkan bahawa campur tangan itu adalah bebas daripada apa-apa kejadian buruk yang biasa dalam program ubat konvensional tekanan darah.

Secara khusus, 25 pesakit dengan tekanan darah tinggi peringkat awal menampakkan penurunan ketara dalam tekanan darah mereka berbanding dengan satu lagi kumpulan 25 pesakit yang diberi campur tangan kiropraktik sham untuk tekanan darah tinggi. Keputusan keseluruhan kajian klinikal mengesahkan bahawa, dengan penjagaan kiropraktik yang sesuai, pesakit boleh mengalami tekanan darah yang lebih rendah tanpa sebarang komplikasi utama atau peristiwa buruk.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar