Kamis, 12 November 2015

3 Mesti Cuba mudah Sembelit Pemulihan

3 Mesti Cuba mudah Sembelit Pemulihan

Rasa sembelit? Anda tidak keseorangan. Berjuta-juta orang di seluruh dunia mengalami sembelit. Sebagai perkara fakta, sembelit merupakan antara masalah pencernaan yang paling biasa di Amerika Syarikat! Maklumat yang besar adalah bahawa anda boleh melakukan sesuatu untuk mengurangkan kembung dan juga tindakan usus tegang anda. Yang disenaraikan di bawah 3 ubat sembelit semulajadi yang anda boleh cuba.

1. Fiber. Jika anda sering sembelit, semak dalam pelan diet anda. Apakah yang telah anda telah makan? Diet yang yang diturunkan serat umumnya bertanggungjawab. Anda mampu untuk merawat mudah ini dengan beralih kepada makanan yang kaya dengan serat larut dan tidak larut.

Serat larut adalah gentian yang larut dalam air. Mereka kemudian membentuk bahan seperti gel di dalam usus anda. Makanan seperti ini terdiri daripada buah tin dan prun, yang anda boleh makan untuk sarapan pagi atau sebagai makanan ringan. Makanan yang kaya dengan serat larut terdiri daripada sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin penuh. Anda boleh menggunakan mereka bila-bila masa. Cuba roti gandum, beras perang, atau dedak gandum.

2. Cecair. Adakah anda minum air yang mencukupi? Jika tidak, ini mungkin apa yang membuat anda sembelit. Bendalir melembutkan najis dan cenderung untuk membuat pergerakan usus mudah. Perlu pemikiran, walaupun, bahawa tidak semua cecair bagus. Minuman berkafein dan alkohol tidak, jadi berhati penggunaan anda masing-masing. Kopi, soda, dan orang-orang seperti ini menjadi kering.

3. Perangsang Julap. Di antara semua ubat sembelit, ini benar-benar adalah 1 sembelit ubat yang ramai orang cuba yang paling. Ini julap sering tiba dalam jenis teh dieter dan sering dibungkus berkesan untuk mengurangkan berat badan.

Herba digunakan sebagai julap perangsang baik-baik saja kerana over-the-counter terapi, tetapi berhati-hati. Ini julap adalah bertujuan untuk digunakan sebagai ubat sembelit jangka pendek. Apa yang berlaku, walaupun, adalah hakikat bahawa individu yang menjadi bergantung kepada mereka dan akhirnya menggunakan mereka selama berbulan-bulan, malah bertahun-tahun, pada satu masa hanya untuk mempunyai pergerakan usus biasa.

Terdapat banyak ubat sembelit lebih yang boleh anda cuba di rumah. Hanya pastikan untuk mengkaji pada setiap satu supaya anda tidak melakukan kesihatan anda apa-apa kemudaratan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar