Kamis, 12 November 2015

Minyak Tea Tree Merawat Kulat

Minyak Tea Tree Merawat Kulat

Cuba menggunakan minyak pokok teh jika anda mengalami ketuat hodoh pada tangan atau kaki anda. Kunci untuk mencapai keputusan yang hebat adalah konsisten. Anda tidak boleh hanya menggunakan sekali dan mengharapkan keajaiban. Sebaliknya komited untuk mandi di kawasan yang terjejas sekali sehari untuk sekurang-kurangnya 30 minit. Melibatkan tangan atau kaki anda ke dalam semangkuk air suam dan menambah beberapa titik minyak. Rendam selama setengah jam dan kemudian keluarkan dan keringkan. Maka sebelum anda pergi tidur, sapukan sedikit minyak terus pada setiap ketuat. Jika anda mempunyai kulit sensitif anda mungkin mahu melakukan ujian tampalan pertama. Jika anda bimbang, ia adalah terbaik untuk menggunakan minyak selepas mencampurkan dengan minyak pembawa yang sesuai atau krim. Anda harus melihat peningkatan dalam masa seminggu dan selepas sebulan ketuat sepatutnya hilang.

Begitu juga dengan merawat kuku kaki anda jika mereka dijangkiti kulat. Jika anda pernah mempunyai masalah ini, anda akan tahu bagaimana sukarnya untuk mendapatkan membuangnya. Ini tidak sepatutnya berlaku lagi. Teh minyak pokok berkesan pada setiap jenis jangkitan kulat yang boleh anda fikirkan. Hanya pastikan bahawa anda mempunyai sedikit kesabaran dan terus menggunakannya setiap hari. Walaupun kuku anda kelihatan keep diubati menggunakan minyak untuk menjaga kawasan bersih dan kulat percuma. Jangan berhenti sehingga anda pasti bahawa jangkitan kulat dibunuh.

Sesetengah orang suka bau minyak ini dan menggunakannya tab mandi dan pancuran losyen yang mengandungi pokok teh. Jika anda menggunakannya dengan kerap untuk syampu rambut anda, ia akan menyelesaikan apa-apa isu kelemumur tetapi juga akan menghalang tetamu yang tidak diingini seperti kutu membenci bau. Ia juga berguna sebagai bilik mandi yang bersih kerana ia adalah berkesan pada acuan dan juga sebagai pembasmi kuman semulajadi.

Anda mungkin telah membaca bahawa minyak pokok teh menjadikan penawar yang berkesan untuk ruam lampin. Ia berlaku, tetapi itu bukan satu-satunya perkara yang ia adalah berguna untuk apabila ia datang kepada lampin. Jika anda menggunakan lampin kain anda mungkin akan menyimpan kain kotor sehingga anda mempunyai cukup untuk beban basuh. Menambah beberapa titik minyak ini ke dalam baldi itu akan membantu untuk membasmi lampin dan mencegah penyebaran jangkitan.

Anda boleh menambah beberapa titik air biasa untuk membuat semburan disinfektan untuk kegunaan di dapur anda. Ia akan membersihkan permukaan yang anda gunakan untuk makan iaitu puncak meja dan puncak bekerja tanpa meletakkan anda atau keluarga anda pada risiko dari racun perosak atau pembersih kimia. Ia benar-benar asli dan bebas kimia.

Jika anda berasa di bawah cuaca tetapi doktor telah memberikan semua jelas, anda mungkin mendapati bahawa anda mendapat manfaat daripada urutan menggunakan minyak pokok teh. Ia digunakan untuk merangsang sistem imun tetapi juga akan membantu untuk memulakan daya hidup anda lagi. Mengapa tidak mencuba dan mengalami keajaiban teh minyak pokok untuk diri sendiri?

Tidak ada komentar:

Posting Komentar