Kamis, 12 November 2015

Terapi Alternatif Seperti Reiki yang berkembang maju

Terapi Alternatif Seperti Reiki yang berkembang maju

Adakah anda perasan bahawa terapi alternatif seperti Reiki adalah berkembang maju? Bagi yang berminat untuk penyembuhan semula jadi ini adalah berita yang besar. Dan juga tertunggak saya mungkin menambah! Selama bertahun-tahun terapi alternatif telah diturunkan ke pinggir dan dihina dengan sikap melindungi. Pengamal telah diejek dan mengejek!

Terutamanya dalam perubatan Barat dadah yang hebat ini adalah raja! Jika anda tidak mendapatkan preskripsi untuk sesuatu maka anda tidak mendapat penjagaan perubatan yang betul. Dan ini adalah sama benar bagi masalah mental dan emosi serta masalah fizikal. Tiada siapa yang akan berhujah bahawa jika anda mematahkan tulang, tulang itu perlu ditetapkan supaya ia boleh sembuh dengan betul. Reiki atau yang lain terapi alternatif tidak akan menetapkan tulang. Ia juga tidak akan menyembuhkan kanser.

Tetapi bergerak untuk berurusan dengan pengurusan kesakitan yang berkaitan dan pengurusan kegawatan emosi menakutkan bahawa penyakit atau kecederaan mungkin menyebabkan dan ia adalah cerita yang berbeza. Terlalu banyak orang mengambil ubat berbahaya untuk cuba mengawal aspek-aspek ini! Dan kesan sampingan terlalu kerap jahat muncul. Berapa banyak tindakan undang-undang sedang dijalankan ke atas ubat-ubatan kononnya selamat dan diluluskan yang mana masalah timbul selepas tahun preskripsi? Dan itu adalah tidak memberi pertimbangan kepada kos!

Semakin ramai pengamal perubatan sedang mengkaji dan belajar tentang terapi alternatif kerana ia telah menjadi jelas bahawa mereka bekerja. Mereka mempunyai tempat mereka dan mereka telah yg tdk pantas daripada reputasi dukun yang mereka telah dikaitkan dengan mereka.

Tujuan perubatan mulia adalah untuk memberikan kelegaan dan untuk menyembuhkan. Malangnya perniagaan kadang-kadang mendapat di jalan, dan syarikat-syarikat ubat kuat adalah perniagaan. Walaupun mereka mungkin mempunyai doktor dan ahli kimia terhadap kakitangan mereka, matlamat utama mereka adalah untuk mengembalikan keuntungan kepada pemegang saham mereka. Dan yang lebih besar keuntungan, semakin besar bonus untuk pengurusan! Ini telah membawa kepada insentif yang luar biasa bagi doktor untuk menetapkan penyelesaian mereka di baris pertama pertahanan, malah di mana terapi alternatif semula jadi mungkin telah sempurna mencukupi atau unggul.

Syukurlah terapi alternatif kini telah meningkat dalam kepentingan, sebahagiannya disebabkan oleh kos yang tinggi untuk menyampaikan ubat berasaskan kimia dan kerana kesan sampingan yang membimbangkan yang telah mencemarkan reputasi apa yang digunakan untuk dipertimbangkan pendekatan yang terbaik.

Meneroka terapi alternatif seperti Reiki dan penyembuhan tenaga kini sangat tepat pada masanya. Tidak ada soalan bahawa mereka akan terus menjadi bahagian yang semakin penting dalam rawatan perubatan yang berkualiti.

Anda pasti tidak bersendirian jika anda mempertimbangkan lebih banyak penyelidikan atau pendidikan ke dalam terapi alternatif!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar