Kamis, 12 November 2015

Jadi Reiki Tenaga Penyembuh

Jadi Reiki Tenaga Penyembuh

Seperti hanya kira-kira apa-apa lagi, untuk menjadi Reiki Tenaga Penyembuh, seseorang mesti menerima pendidikan tertentu seperti. Kini, proses yang terlibat cenderung untuk berbeza-beza mengikut tradisi yang dikaji atau diamalkan, beserta dengan niat untuk pelajar baru.

Jadi Reiki Tenaga Penyembuh: Apa Jenis Latihan?

Langkah pertama anda selepas memutuskan untuk menjadi seorang Reiki tenaga penyembuh adalah untuk menentukan gaya atau membentuk anda rasa paling tertarik dengan. Walaupun kebanyakan bentuk tradisional mencari akar mereka dalam Usui Reiki, terdapat banyak, banyak bentuk yang pelbagai dan berkesan untuk pelajar yang bercita-cita Reiki Tenaga. Beberapa contoh mungkin:

- Crystal Reiki
- Dragon Reiki
- Karuna Reiki
- Kundalini Reiki
- Reiki Aromaterapi
- Usui Reiki
- Dan lain-lain lagi!

Ramai di antara bentuk-bentuk ini adalah derivatif antara satu sama lain dan masing-masing mempunyai kecenderungan untuk dipadankan dengan personaliti yang mengamalkan bentuk, tetapi ia adalah penting bahawa anda melakukan kajian awal sebelum membuat keputusan mengenai laluan pembelajaran tertentu.

Jadi Reiki Tenaga Penyembuh: Komited!

Langkah dalam keputusan anda untuk menjadi Reiki Tenaga Penyembuh sebenarnya adalah himpunan langkah progresif tambahan ke arah matlamat anda.

1.) Terima Arahan

Ia melibatkan bertindak ke atas keputusan anda untuk melatih dalam bentuk tertentu atau di bawah pengajar tertentu. Arahan mengambil masa dan biasanya kos wang juga. Apa kos, walaupun, menganggap pendidikan anda dalam penggunaan berpengetahuan dan berkesan Reiki pelaburan, kerana apabila anda menjadi seorang Reiki Tenaga Penyembuh, ia akan menjadi salah satu keputusan yang paling bermanfaat yang pernah dibuat, kedua-dua untuk diri sendiri dan untuk orang-orang di sekitar anda.

2.) Amalan dan Memohon

Menjadi biasa dengan Reiki Tenaga melibatkan pendedahan yang kerap kepada keupayaan penyembuhan dan pembangunan tahap baru sensitiviti, kedua-dua di dalam badan anda dan di dalam hati anda. Mengamalkan Reiki pergi jauh di luar bekerja dengan kesan positif untuk menyembuhkan diri sendiri dan lain-lain; pendedahan kepada Reiki melibatkan pembaharuan sejumlah fikiran anda. Ia adalah satu falsafah. Mengamalkan Reiki melibatkan evolusi macam dan menyebabkan anda untuk kemajuan ke arah cinta, keterbukaan, dan niat yang positif.

Jadi Reiki Tenaga Penyembuh: Memperakui.

Dalam kebanyakan kes, untuk menjadi Reiki Tenaga Penyembuh, anda perlu menerima bukan sahaja pengajaran dan pendidikan, tetapi juga pensijilan. Terdapat banyak kursus yang diperakui disediakan untuk pelajar yang bercita-cita Reiki. Sijil sering membolehkan anda untuk mengamalkan undang-undang sendiri dan, bergantung kepada bentuk dan kemajuan anda, boleh membenarkan anda untuk mengajar dan Attune orang lain.

Pendidikan disahkan boleh menjadi sangat mahal. Apabila Reiki mula diperkenalkan kepada Barat oleh Puan Hawayo Takata, ia kos pelajar Reiki $ 10,000 untuk menjadi Reiki Tenaga Penyembuh dan disahkan sebagai pengajar (biasanya dirujuk sebagai Master-Guru). Sejak itu, ia telah menjadi lebih murah dalam beberapa arena dan telah berjaya untuk kekal sebagai eksklusif dan mahal pada orang lain.

Banyak pilihan disediakan untuk anda, tetapi anda harus sedar bahawa terdapat cara untuk menjadi disahkan sebagai Master Reiki tanpa tag harga yang tinggi umumnya berkaitan dengan lebih banyak latihan dan pensijilan kaedah tradisional.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar