Kamis, 12 November 2015

Lima Cara Mudah untuk Diet IBS yang berjaya

Lima Cara Mudah untuk Diet IBS yang berjaya

Anda mengekalkan rutin yang baik dari segi tabiat makanan anda, tetapi bagaimana memastikan lebih jauh bahawa anda berjaya dalam diet IBS anda?

Ada dua perkara yang anda mungkin akan menggunakan sebagai sebahagian daripada pelan diet IBS anda:

1. Makan makanan yang sihat di kecil, makan dengan kerap dan

2. Mengelakkan makanan tertentu yang tidak sesuai dengan badan anda.

Bersama-sama dengan ini, terdapat teknik-teknik lain yang anda boleh melaksanakan untuk memastikan kejayaan dengan pelan diet IBS anda.

1. Mengunyah makanan anda dengan betul -

Apabila kita masih muda, ibu bapa kita menjaga menekankan kepada fakta bahawa anda perlu mengunyah makanan anda sebelum meneguk ke bawah. Seperti yang kita membesar dan tertekan dengan masa, mengunyah mengambil tempat duduk belakang dan semua yang kita mahu lakukan adalah Kokok makanan yang terletak di hadapan kita dengan seberapa segera yang mungkin. Ini membahayakan anda dalam dua cara: Anda cenderung untuk makan lebih banyak dan ia menjadi lebih teruk gejala IBS anda. Sains di sebalik ini adalah mudah. Apabila kita mengunyah, air liur kami liquefies makanan dan menambah enzim yang bermula penghadaman, betul-betul di mulut. Jika anda tidak mengunyah makanan anda dengan betul, perut dan usus perlu bekerja lebih masa, yang membawa kepada semakin teruk gejala IBS.

2. Mengurangkan makanan ringan -

Sebahagian daripada kita percaya bahawa makan kecil, makan dengan kerap memberikan kita kebebasan untuk snek di antara waktu makan. Walau bagaimanapun, itu tidak benar. Dalam usaha untuk mendapatkan kejayaan dengan makan makanan yang lebih kecil, anda perlu mengurangkan tabiat snek anda (iaitu makanan ringan seperti kerepek atau cookies). Apa sahaja yang anda lakukan untuk diet IBS anda, akan sia-sia jika anda tidak menonton apa yang anda makan, apabila anda memakannya.

3. Latihan -

Bersenam pasti memainkan peranan yang penting dalam diet IBS anda. Berjalan sedikit selepas makan anda adalah satu tabiat yang baik kerana ia akan jolokan usus anda mula berfungsi. Bersenam juga dikenali untuk mengurangkan tekanan, yang tampil sebagai salah satu punca utama untuk gejala IBS. Walau bagaimanapun, ia adalah penting bahawa anda tidak makan dua jam sebelum anda bersenam ketat, kerana yang boleh membawa kepada hasil yang tidak diingini.

4. Makan di mana sahaja -

Hari ini semua orang berada dalam tergesa-gesa. Kita tidak boleh mengubah itu. Apa yang boleh kita lakukan adalah mengelakkan makan di mana sahaja. Ia satu perasaan yang baik untuk menghabiskan makanan anda semasa anda memandu ke beberapa tempat. Walau bagaimanapun, ia membunuh kesenangan yang kamu jadikan daripadanya dari makan. Ia adalah kemungkinan besar bahawa anda akan berakhir tegukan turun makanan, tanpa perlu menikmati rasa makanan.

5. jurnal A -

Simpan buku apa yang anda makan. ini akan membantu anda mengenal pasti makanan yang memberi masalah untuk anda dan orang-orang yang anda perlu mengintegrasikan dalam pelan diet biasa anda.

Saya percaya 5 teknik yang benar-benar mudah untuk diikuti dan mengintegrasikan sebagai sebahagian daripada pelan diet IBS anda. Cuba mereka dan mereka akan bekerja keajaiban bagi anda dan badan anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar