Kamis, 12 November 2015

The Best Pemulihan Maha Asli Untuk Gout Sakit

The Best Pemulihan Maha Asli Untuk Gout Sakit

Terdapat beberapa ubat-ubatan untuk mendapat ketenangan daripada kesakitan yang menyeksakan dialami semasa serangan gout.

Yang tidak terkira banyaknya ubat semula jadi boleh didapati dalam bentuk memampatkan, mandian kaki, jus buah-buahan, teh herba, dan tinctures yang membantu menghilangkan asid urik dan melegakan penderitaan. Sebagai urate adalah punca utama episod gout, ia sangat penting untuk menguruskan dengan betul.

Banyak produk herba dan semula jadi boleh membantu anda untuk mencapai matlamat ini dengan mudah, dari segi ekonomi dan tanpa apa-apa kesan buruk ke atas kesihatan anda.

Dalam artikel ini kita akan meneroka beberapa ini.

Salah satu kaedah yang paling mudah untuk mengurangkan kesakitan gout adalah ais. Letakkan beberapa ais dalam beg kalis air dan menghancurkan ia sedikit supaya ia boleh dengan mudah dibentuk untuk bersama anda. Meletakkan pembalut atau tuala pada pertama bersama anda dan kemudian beg ais. Jangan letak ais terus pada kulit anda kerana ia boleh menyebabkan kerosakan. Membalut ais ke bersama anda ketat dan meletakkan kaki anda. Sejuk ini akan membantu mengurangkan bengkak.

Sebagai alternatif menggunakan daun kubis sebagai ubat semula jadi luar untuk gout adalah satu kaedah yang popular untuk mencapai kelegaan yang cepat daripada kesakitan. Menyimpan beberapa daun kubis dalam peti sejuk beku anda dan apabila anda mempunyai sakit gout hanya meletakkan kubis sejuk daun di sekeliling sendi yang terjejas. Balut tuala pada sendi dan kemudian meninggalkan kubis cair. Anda akan diberi tempoh bertaubat baik dari kesakitan.

Biji saderi merupakan satu lagi rawatan semula jadi untuk sakit gout. Benih saderi diketahui mempunyai sekurang-kurangnya dua puluh macam agen anti-radang. Benih saderi juga menghapuskan urate gout penyebab dari badan anda, jadi apabila digunakan dengan kerap mereka boleh membantu anda mengelakkan serangan gout.

Spearmint boleh memberikan anda kelegaan daripada sakit gout. Ini digunakan sebagai tuam di kawasan terjejas. Daun Begitu mullein juga menawarkan bantuan besar jika digunakan sebagai tuam pada sendi di bawah serangan.

Bawang putih adalah bahan serba boleh sehari-hari yang biasa digunakan dalam diet kita. Ia membantu sebagai rawatan untuk sakit gout. Mencampurkannya dengan jus blackberry penangguhan cepat dari sakit gout. Sesetengah peopGarlic boleh dimakan mentah juga.

Apple Cider Cuka dan madu yang disebut-sebut sebagai satu lagi rawatan semulajadi yang berkesan untuk gejala gout. Apabila anda mengambil kesempatan daripada itu kerap, anda dapat merasakan perubahan dalam sendi anda dan anda boleh dengan ketara mengurangkan kekerapan episod gout masa depan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar