Kamis, 12 November 2015

Belajar Cara Senaman dan Diet Sihat Boleh Bekerja Seperti Tidur Aids

Belajar Cara Senaman dan Diet Sihat Boleh Bekerja Seperti Tidur Aids

Tidur alat bantuan boleh menjadi penting dalam merawat masalah tidur tetapi jika anda mahu perubahan kekal dalam tabiat tidur anda, anda juga akan perlu melihat pilihan lain. Walaupun pil tidur yang besar untuk mendapatkan malam tunggal tidur, mengambil mereka setiap malam selama-lamanya boleh menyebabkan anda banyak masalah juga.

Pertama sekali, ia adalah penting untuk ingat bahawa anda memerlukan - secara purata - lapan jam tidur setiap 24 jam. Jika kita mengambil kira gaya hidup yang sibuk kebanyakan orang kerjaya, mendapat tidur yang cukup setiap hari boleh menjadi agak cabaran. Diberi masa satu tabiat tidur yang lemah atau tidak teratur boleh membawa kepada tekanan kronik dan keletihan.

Kerana pertimbangan itu, gaya hidup tekanan yang tinggi adalah sangat mungkin sebab yang paling biasa mengapa begitu insomnia begitu berleluasa di zaman ini. Jadi mencari penyelesaian kekal untuk tidur masalah akan memerlukan lebih daripada pil hanya tidur. Walaupun pil tidur dapat membantu besar kepada anda, mereka adalah sebahagian besarnya baik hanya dalam jangka pendek, dan tidak boleh menjadi berguna sebagai penyelesaian kekal untuk insomnia.

Jadi apa yang anda boleh lakukan untuk menghilangkan masalah tidur anda?

Anda boleh mencari pelbagai jawapan untuk soalan ini, dan tidak syak lagi anda tidak akan mempunyai masalah mencari sebahagian daripada mereka di Internet. Tetapi ia adalah untuk memulakan dengan kebimbangan setiap hari kecil. Jenis-jenis makanan yang anda makan sebagai contoh boleh membantu. Walaupun ada yang mungkin mencemuh idea, ada banyak makanan yang boleh hanya sebagai berkesan untuk mendorong tidur kerana kebanyakan jenis pil tidur.

Susu misalnya, terkenal ketika datang untuk mendorong tidur. Nah, ini adalah kerana susu mengandungi sejumlah besar magnesium dan kalsium, nutrien yang amat berguna dalam membantu orang tidur. Selain daripada susu, anda juga boleh cuba makan makanan dan minuman yang lain untuk membantu anda tidur. Bijirin dan kacang adalah contoh yang baik ini kerana kandungan magnesium yang tinggi.

Selain daripada makanan dan ubat tidur, rutin senaman yang baik juga boleh meningkatkan kitaran tidur anda. Para penyelidik di Universiti Northwestern Feinberg School of Medicine telah menemui peningkatan dalam tabiat tidur insomnia pertengahan umur dan warga tua yang terlibat dalam senamrobik dan pelbagai latihan kardiovaskular. Jadi, jika anda juga cuba untuk menurunkan berat badan, melakukan senaman aerobik sedikit juga boleh membantu anda mendapatkan beberapa tidur.

Walaupun ada yang salah dalam penggunaan alat bantu tidur, anda juga harus cuba alternatif lain, kerana itu adalah satu-satunya cara anda boleh mendapatkan rehat malam yang baik.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar