Kamis, 12 November 2015

Definisi Holistik

Definisi Holistik

Takrif holistik berkaitan dengan keseluruhan sistem dan tidak keping zarah. Apabila merawat seseorang, minda, badan, dan aspek-aspek emosi yang bersangkutan. Dr. Christiane Northrup, MD menjelaskan dalam buku beliau: Badan Wanita, Kebijaksanaan wanita, Mewujudkan Kesihatan Fizikal dan emosi dan penyembuhan, bagaimana kita boleh sembuh daripada badan dengan cara berurusan dengan kebimbangan masa lalu, kemarahan, tekanan kita dan yang berkaitan dengan keadaan sekarang emosi . Penyembuhan minda dan badan pada masa yang sama adalah penting untuk kesejahteraan tubuh kita.

Bagaimana kita boleh menentukan atau mengaitkan sistem holistik dalam kehidupan kita?

Seorang manusia adalah jiwa yang kompleks. Penyakit seperti kanser boleh dirawat secara holistik. Mind peraturan lapan puluh peratus daripada badan. Apabila seseorang itu marah atau tertekan, bahan kimia toksik yang dihasilkan dalam badan, menyebabkan sistem imun orang itu turun ke bawah. Sistem imun pesakit kanser adalah di bawah rata-rata orang, menjadikan ia terdedah kepada jangkitan dan penyakit.

Dr. Christiane Northrup menyatakan dalam buku beliau "Badan Wanita, Kebijaksanaan Wanita Mewujudkan Kesihatan Fizikal dan emosi dan Penyembuhan", bahawa "pemikiran yang menaikkan semangat, memupuk, dan penyayang mencipta biokimia dan sihat sel-sel sihat manakala pemikiran yang merosakkan diri atau orang lain lakukan sebaliknya. "

Apakah perkara-perkara yang menyebabkan kita kesusahan?

tekanan emosi: Pekerjaan, masalah keluarga, perceraian, jaminan kewangan, jenayah, bil, kematian, tekanan rakan sebaya, penyakit, kemiskinan, dan pemisahan.
alam sekitar: pencemaran udara dan pencemaran air
Jika mana-mana di atas telah dihapuskan, boleh penyakit seperti kanser dapat kurang dilihat dalam kehidupan kita? Saya percaya jawapannya itu adalah ya. Biokimia kita dipengaruhi oleh terlalu banyak kesusahan dan sebab-sebab alam sekitar dalam kehidupan kita.

Walau bagaimanapun, pendekatan holistik penyembuhan badan secara keseluruhan, dengan menggunakan perubatan herba, hasil keseluruhan organik, minda dan kedudukan badan, melegakan kemarahan dan tekanan, berurusan dengan emosi anda, dan menghasilkan sel-sel sihat adalah alternatif yang lebih baik.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar